Tablourile din Cerdac vorbesc despre vechiul Bucuresti, fiind reproduceri dupa fotografii cu diverse personaje ale epocii in care au fost realizate. Inceputul de secol 20 a insemnat si pentru Capitala Romaniei, aidoma altor mari orase din Europa, un reviriment economic si cultural important.
Tablourile din Cerdac vorbesc despre vechiul Bucuresti, un oras in plina expansiune economica, sociala si artistica a vremii. Un Bucuresti comparat, nu de putine ori, cu Paris, capitala Frantei, nu numai prin arhitectura sa, dar si prin diferite obiceiuri preluate de inalta societate a vremurilor.
Observam din fotografiile vremii imbracamintea la moda, atitudinea si personalitatea celor care au stat sa fie fotografiati pentru a ramane marturii veridice ale epocii.
Doamne foarte aranjate, ale caror tinute concurau, fara nicio indoiala, cu cele ale frantuzoaicelor din clasa nobila, din ale caror vestminte se inspirau bucurestencele. Atunci, ca si acum…
Domni bine, cu aer demn si haine pe masura, le tineau companie.
Tablourile din Cerdac vorbesc despre vechiul Bucuresti si despre locuitorii sai, fiind aranjate in ordinea datelor la care au fost realizate fotografiile, in culori sepia, de catre diversi fotografi.
Realizarea galeriei de tablouri din Cerdacul Hanului lui Manuc a fost posibila prin bunavointa directorului Muzeului Municipiului Bucuresti, la ideea acestuia, istoricul Adrian Majuru.
Cerdacul de lemn al Hanului lui Manuc se intinde pe doua randuri, precum un colier pretios la gatul unei doamne elegante, exact ca in portretele din fotografiile expuse.De-a lungul parterului, dar si al etajului intai al Hanului, doar pe interior, cerdacul, echivalentul teraselor din zilele noastre, insoteste toate cele patru laturi ale cladirii, intrerupte doar de pasajul de trecere inspre curtea Hanului.
In Cerdac au iesire toate incaperile Hanului de pe cele doua nivele, fie ca este vorba despre restaurantele si cafenelele gazduite in prezent de Hanul lui Manuc, fie ca sunt intrarile in cele 33 de camere de hotel, care vor fi redate circuitului turistic intr-un viitor apropiat.
Tot aici, gasim cele 30 de tablouri despre care v-am povestit.

Pareri de la cititori

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata